,

Tudománytörténeti metszetek – Felfedeztetéses tanulás az OxIPO-modell alapján

4 000 Ft

E könyvben a felfedeztető tanulást segítő tudománytörténeti témák találhatók. Szempont volt, hogy olyan kutatási témák kerüljenek a könyvbe, amelyek vizsgálatához nem szükséges nehezen elérhető, speciális szakértelmet igénylő műszerpark, hanem jóformán a hétköznapi megfigyelés szintjén, akár mindennapi tapasztalatból kiindulva lehessen tudományos következtetésekre jutni. Ez akár a könyv elméleti hátterét adó OxIPO-projekt keretében megvalósuló felfedeztetéses tanulást szolgáló önképzés vagy foglalkozások keretében is megtörténhet, melyhez jelen könyv a tanároknak, önképző diákoknak szóló háttérismereteket tartalmaz.

A „Tudomány újratöltve – Felfedeztetéses tanulás az OxIPO-modell alapján” című kiadvány pedig e könyvhöz tartozó munkafüzetként használható.

Kategóriák: , Címkék: , ,

Az emberiség tudáskincsének van egy olyan alapvető (igen sokszínű, csillagászatot, fizikát, kémiát, biológiát, nyelvészetet stb. érintő) szelete, amely komolyabb műszeres vizsgálatok nélkül is hozzáférhető lett volna már több tízezer évvel felfedezésük előtt is…

Ez a tízezer években mérhető „időpazarlás” az egyébként egy-két óra alatt megtehető felfedezések esetében éppúgy előfordult, mint a néhány éves megfigyelést igénylő esetekben.

Hol ronthattuk el? Hogyan előzhető meg ez a jövőben?
Itt az idő, hogy „élő lexikonok” helyett, kreatív (produktív) tanulásra és kutatásra képes felfedezőket neveljünk!

Ehhez hatékony megoldást nyújt a humán információfeldolgozás hatékonyságának növelését célzó OxIPO-projekt, melyen belül e könyv a felfedeztetéses tanuláshoz/tanításhoz nyújt háttérinformációkat.

E könyvhöz kapcsolódó munkafüzet pedig a „Tudomány újratöltve” című kiadvány.

Bibliográfia:

Mező Ferenc (2024): Tudománytörténeti metszetek – Felfedeztetéses tanulás az OxIPO-modell alapján. K+F Stúdió Kft., Debrecen.

ISBN:

978-615-81707-8-9

Oldalszám:

152

Méret:

A5

Formátum:

papír

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tudománytörténeti metszetek – Felfedeztetéses tanulás az OxIPO-modell alapján” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top