30 órás továbbképzés

600 000 Ft

   A KÉPZÉS CÍME: A viselkedési problémák kezelésének 50 módszere (nem csak) tehetségesek esetében

ALAPÍTÓI/INDÍTÓI ADATOK:
Alapító/Indító neve: K+F Stúdió Kft. (web: www.kpluszf.com)
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00048-2012

A KÉPZÉS ADATAI:
Nyilvántartási szám: A/8720/2017
Engedélyszám: 575/19/2017
Iktatószám: PED/52-1/2017
Érvényesség vége: 2022.02.16.
Foglalkozási órák száma: 30
A továbbképzés szervezésének formája: tanfolyami

 

A TOVÁBBKÉPZÉS CÉLJA:
A résztvevők felkészítése a (tehetséges tanulóknál is előforduló) gyermekkori viselkedési problémák felismerésére, kezelésére. A résztvevők ismerjék meg: – a viselkedési problémákkal kapcsolatos alapfogalmakat; – a viselkedés alakításának a tehetséggondozásban betöltött szereplehetőségét; – a viselkedés alakításának 50 módszerét, azok elméleti hátterével együtt. A résztvevők váljanak képessé: viselkedési problémák felismerésére, a viselkedési problémákról szóló szülői/szakértői konzultáció megvalósítására, a viselkedés alakítás tervezésére.

A PROGRAM TARTALMÁNAK RÖVID ISMERTETÉSE:
Kisebb-nagyobb viselkedési problémák bármely gyermeknél előfordulhatnak – még a tehetségeseknél is. Kérdés azonban az, hogy pedagógusként felfedezzük-e ezeket a viselkedési problémákat, s tudunk-e szakszerű kezelést javasolni a gyermeknek, szülőnek? Illetve: hatékonyan tudunk-e részt venni a viselkedési probléma kezelését végző (a pedagóguson kívül esetenként pl. pszichológusból, orvosból, gyermekvédelmi szakemberből, jogászból is álló) szakértői team munkájában? Jelen – gyakorlatorientált képzés – célja, hogy módszertani ismereteket adjon a résztvevőknek a viselkedési zavarok felismerésével és kezelésével kapcsolatban.
A képzés első része röviden foglalkozik a minimálisan szükséges elméleti alapokkal. A képzés lényegi része a második blokk, amelyben 50 viselkedés alakítási módszerrel, illetve tervezésükkel ismerkedünk meg. Ezek között lesznek olyanok, amelyek a reflex-alapú problémák (pl. szorongások) kezelésében hasznosak, mások a jutalmazással élnek. Lesznek olyan módszerek, amelyek a társas környezetet formálják a viselkedésalakítás érdekében, s lesznek olyan módszerek, amelyek a problémás viselkedést eredményező gondolatok, hiedelmek világát szervezik át. A képzést egy rövid, összefoglaló, az ismereteket szintetizáló rész zárja.
A képzés különlegessége: gyakorlatorientáltsága, jó hangulata, s módszertani repertoárt bővítő jellege.

AZ ELLENŐRZÉS, ÉRTÉKELÉS MÓDJA, A TANÚSÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI:
a) kötelező részt venni az összóraszám minimum 90%-án;
b) egy minimum 1, maximum 3 oldalas viselkedésalakítási terv elkészítése és benyújtása a képzést követő 5 napon belül.

AZ ELŐÍRT TARTALMI KÖVETELMÉNYEK:
A képzést elvégző személy:
1. Ismerje a viselkedési problémákkal kapcsolatos alapfogalmakat, a viselkedés alakítás tehetséggondozásbeli szereplehetőségét, a viselkedésalakítás 50 (a képzés során tárgyalt) módszerét.
2. Legyen képes a viselkedés alakítását megtervezni.

AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK MÓDJA:
A tanúsítvány kiadásának feltétele egy minimum 1, maximum 3 oldalas viselkedésalakítási terv elkészítése és benyújtása a képzést követő 5 napon belül. Értékelési szempontok:

  • formai szempontok: a terv megfelel-e a formai követelményeknek? Megfelel, ha az 1-3 oldalas dokumentum decimális fejezetszámozás révén strukturált, áttekinthető.
  • tartalmi szempontok: a terv tartalmi szempontból megfelelő-e? Megfelel, ha tartalmilag releváns információkat írt a Szerző, a szakkifejezéseket helyesen használja.
  • megvalósíthatósági szempontok: a terv megfelel a megvalósíthatóság kritériumának? Megfelel, ha a terv szervezéssel foglalkozó része a helyszín és az eszközök, az időterv és a tervezet költségvetés szempontjából is kidolgozott és megvalósíthatónak tűnő.

 

   A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

  • iskolai végzettség: egyetem és/vagy főiskola (pedagógus, óvodapedagógus, tanító, tanár vagy pszichológus – a Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 3. sz. melléklet szerint).
  • megelőző szakmai gyakorlat: nem szükséges.

 

JAVASOLT MUNKAKÖRÖK:
Óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok, kollégiumi nevelők, pszichológusok, szociálpedagógusok, könyvtáros tanítók és tanárok, szakoktatók, gyakorlati oktatók, fejlesztő pedagógusok, a pedagógiai szak- és szakmai szolgáltatásban dolgozó pedagógiai előadók, szakértők; nevelőotthoni és lakásotthoni nevelők.

 

JAVASOLT MEGBÍZÁSOK, FUNKCIÓK (TEVÉKENYSÉGEK):
Intézményvezető, Intézményvezető-helyettes, Diákönkormányzatot segítő pedagógus, Gyermekvédelmi felelős, Munkaközösség vezető, Osztályfőnök, Szabadidő-szervező, Gyakorlóiskolai vezető tanár, óvodai szakvezető

RÉSZVÉTELI DÍJON FELÜLI EGYÉB KÖLTSÉGEK: étkezés, utazás, szállás önköltséges. Az ajánlott irdalom – Mező F.: A viselkedés elemzése és fejlesztése – ára a tréningen történő vásárlás esetén: bruttó 2000 Ft/db; a K+F Stúdió Kft. (www.kpluszf.com honlapjáról elérhető) webáruházán keresztül: bruttó 3000 Ft/db.

   A KÉPZÉS CÍME: A viselkedési problémák kezelésének 50 módszere (nem csak) tehetségesek esetében

 

Kisebb-nagyobb viselkedési problémák bármely gyermeknél előfordulhatnak – még a tehetségeseknél is. Kérdés azonban az, hogy pedagógusként felfedezzük-e ezeket a viselkedési problémákat, s tudunk-e szakszerű kezelést javasolni a gyermeknek, szülőnek? Illetve: hatékonyan tudunk-e részt venni a viselkedési probléma kezelését végző (a pedagóguson kívül esetenként pl. pszichológusból, orvosból, gyermekvédelmi szakemberből, jogászból is álló) szakértői team munkájában?
Jelen – gyakorlatorientált képzés – célja, hogy módszertani ismereteket adjon a résztvevőknek a viselkedési zavarok felismerésével és kezelésével kapcsolatban.

Jelleg:

Akkreditált pedagógus továbbképzés

Időtartam:

30 óra

Létszám:

max. 25 fő/csoport

Alapító:

K+F Stúdió Kft.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„30 órás továbbképzés” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük