30 órás továbbképzés

600 000 Ft

   A KÉPZÉS CÍME: Kreativitás és élménypedagógia a tehetséggondozásban

   ALAPÍTÓI/INDÍTÓI ADATOK:
Alapító/Indító neve: K+F Stúdió Kft. (web: www.kpluszf.com)
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00048-2012

   A KÉPZÉS ADATAI:
Nyilvántartási szám: A/8719/2017
Engedélyszám: 575/18/2017
Iktatószám: PED/51-1/2017
Érvényesség vége: 2022.02.16.
Foglalkozási órák száma: 30
A továbbképzés szervezésének formája: tanfolyami

A TOVÁBBKÉPZÉS CÉLJA:
Pedagógusok, pszichológusok felkészítése a kreatív élménypedagógiai tehetséggondozó programok tervezésére, szervezésére. A résztvevők ismerjék meg: – a kreativitás és az élménypedagógia alapfogalmait, módszereit; – a kreatív és élménypedagógia tehetséggondozásban betöltött szereplehetőségét; – a kreatív élménypedagógiai programok tervezését segítő IPOO-MIX-V eszközt. A résztvevők váljanak képesé: a kreatív élménypedagógiai programok tervezésére, szervezésére, az IPOO-MIX-V használatára.

A PROGRAM TARTALMÁNAK RÖVID ISMERTETÉSE:
A tehetséggondozás speciális lehetősége a kreatív élménypedagógiai programok megvalósítása, melynek során a tananyag elsajátítást kreatív teljesítményekre ösztönzés és különleges élmények teszik emlékezetessé. A képletszerűen egy kreatív élménypedagógiai program (KÉP) tehát a következő: KÉP = Tananyag-faktor * Kreativitás-faktor * Élmény-faktor. E gyakorlatorientált képzésen arra fókuszálunk, hogy milyen módszerekkel ismerhetjük meg és fejleszthetjük a gyermekek kreativitását, milyen indoor/outdoor jellegű élménypedagógiai hatásokkal élhetünk, s hogyan szervezhetjük ezeket össze a mindenkori tananyaggal. Ennek érdekében egy IPOO-MIX-V nevű tervezőeszköz használatát is elsajátítják a résztvevők.
A képzés három főbb részből áll. Az első rész a kreativitás és a tehetséggondozás kapcsolatáról, illetve a kreativitás vizsgálatát és fejlesztését segítő eljárások megismeréséről, gyakorlásáról szól. A második rész az élménypedagógia tehetséggondozásbeli szereplehetőségéről szól, illetve hazai és külföldi indoor, outdoor élménypedagógiai programokat ismerünk meg, s vesszük számba tervezésük, szervezésük alapjait. A harmadik részben pedig a kreatív élménypedagógiai programok tervezését és szervezését segítő IPOO-MIX-V eszköz megismerésére és használatának gyakorlására kerül sor.
A képzés különlegessége: gyakorlatorientáltsága, jó hangulata, s módszertani repertoárt bővítő jellege.

AZ ELLENŐRZÉS, ÉRTÉKELÉS MÓDJA, A TANÚSÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI:
a) kötelező részt venni az összóraszám minimum 90%-án;
b) a tanúsítvány kiadásának feltétele egy, az IPOO-MIX-V eszköz használatával készített minimum 1, maximum 3 oldalas kreatív élménypedagógiai tehetséggondozó foglalkozásterv elkészítése és benyújtása a képzést követő 5 napon belül.

AZ ELŐÍRT TARTALMI KÖVETELMÉNYEK:
A képzést elvégző személy:
1. Ismerje a kreativitás, az élménypedagógia alapfogalmait, s ezek kapcsolatás a tehetséggondozással. Ismerjék a kreatív élménypedagógiai programok tervezését, szervezését segítő OxIPO-MIX-V eszköz elméleti alapjait.
2. Legyen képes az OxIPO-MIX-V eszköz alkalmazásával kreatív élménypedagógiai tehetséggondozó programok tervezésére, szervezésére.

AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK MÓDJA:
A tanúsítvány kiadásának feltétele egy, az OxIPO-MIX-V eszköz használatával készített minimum 1, maximum 3 oldalas kreatív élménypedagógiai tehetséggondozó foglalkozásterv elkészítése és benyújtása a képzést követő 5 napon belül.
Értékelési szempontok:

  • formai szempontok: a foglalkozásterv megfelel-e az IPOO-MIX-V formai követelményeinek? Megfelel, ha annak valamennyi pontját, táblázatát tartalmazza.
  • tartalmi szempontok: a foglalkozásterv megfelel-e az IPOO-MIX-V tartalmi követelményeinek? Megfelel, ha annak pontjaihoz tartalmilag releváns információkat írt a Szerző, s a foglalkozás tartalmára, a kreativitásra és az élményszerűségre vonatkozó kritériumok megjelennek, s egymással összhangban vannak.
  • megvalósíthatósági szempontok: a foglalkozási terv megfelel a megvalósíthatóság kritériumának? Megfelel, ha a foglalkozásterv szervezéssel foglalkozó része a helyszín és az eszközök, az időterv és a tervezet költségvetés szempontjából is kidolgozott és megvalósíthatónak tűnő.

   A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

  • – iskolai végzettség: egyetem és/vagy főiskola (pedagógus, óvodapedagógus, tanító, tanár vagy pszichológus – a Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 3. sz. melléklet szerint).
  • – megelőző szakmai gyakorlat: nem szükséges.

JAVASOLT MUNKAKÖRÖK:
Óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok, kollégiumi nevelők, pszichológusok, szociálpedagógusok, könyvtáros tanítók és tanárok, szakoktatók, gyakorlati oktatók, fejlesztő pedagógusok, a pedagógiai szak- és szakmai szolgáltatásban dolgozó pedagógiai előadók, szakértők; nevelőotthoni és lakásotthoni nevelők.

   JAVASOLT MEGBÍZÁSOK, FUNKCIÓK (TEVÉKENYSÉGEK):
Intézményvezető, Intézményvezető-helyettes, Diákönkormányzatot segítő pedagógus, Munkaközösség vezető, Osztályfőnök, Szabadidő-szervező, Gyakorlóiskolai vezető tanár, óvodai szakvezető

RÉSZVÉTELI DÍJON FELÜLI EGYÉB KÖLTSÉGEK: étkezés, utazás, szállás önköltséges. Az ajánlott irdalom – Mező K.: Kreativitás és élménypedagógia – ára a tréningen történő vásárlás esetén: bruttó 2000 Ft/db; a K+F Stúdió Kft. (www.kpluszf.com honlapjáról elérhető) webáruházán keresztül: bruttó 3000 Ft/db.

LÉTSZÁM: min. 10 fő – max. 25 fő

   A képzés címe: Kreativitás és élménypedagógia a tehetséggondozásban

A tehetséggondozás speciális lehetősége a kreatív élménypedagógiai programok megvalósítása, melyek során a tananyag elsajátítást kreatív teljesítményekre ösztönzés és különleges élmények teszik emlékezetessé.  Képletszerűen egy kreatív élménypedagógiai program (KÉP) a következő:

KÉP = Tananyag-faktor * Kreativitás-faktor * Élmény-faktor.

   E gyakorlatorientált képzésen arra fókuszálunk, hogy milyen módszerekkel ismerhetjük meg és fejleszthetjük a gyermekek kreativitását, milyen indoor/outdoor jellegű élménypedagógiai hatásokkal élhetünk, s hogyan szervezhetjük ezeket össze a mindenkori tananyaggal. Ennek érdekében egy OxIPO-MIX-V nevű tervezőeszköz használatát is elsajátítják a résztvevők.

Jelleg:

Akkreditált pedagógus továbbképzés

Időtartam:

30 óra

Létszám:

max. 25 fő/csoport

Alapító:

K+F Stúdió kft.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„30 órás továbbképzés” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük